Van 15 juli t/m 15 september is een van mijn schilderijen te zien in de Lang Leve Rembrandt tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het schilderij Me Too dat ik speciaal hiervoor maakte is gekozen uit 8400 inzendingen. Lees meer…

Schilderijen voor mensen die van hedendaags realistische kunst houden.

Net als vele andere realisten, wordt ook ik beïnvloed door de klassieke schilderkunst. Maar wie langer kijkt zal zien dat mijn schilderijen ook door de moderne tijd en materialen beïnvloed zijn. Met olieverf en acrylverf borduur ik voort op principes van de oude schilderkunst, die ik combineer met mijn eigen inzichten en kleuren.

Herkenbaar in mijn schilderijen zijn de grote diepte suggestie, de fijne manier van schilderen en het evenwichtige kleurgebruik. Vooral stadsgezichten en interieurs zijn onderwerp in mijn schilderijen, waarbij Parijs toch wel de grootste inspiratiebron is.

Roos van der Meijden

Mijn naam is Roos van der Meijden, ik ben 39 jaar en woon in Pijnacker. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien ben ik werkzaam als kunstschilder. Ik schilder zeer realistische stadsgezichten en interieurs. Zowel met acrylverf als olieverf.

Als je mijn schilderijen bekijkt, zal het je opvallen dat ik van vloeren houd. Vooral glanzende vloeren met ingelegde patronen vind ik interessant om te schilderen. In combinatie met contrasten tussen licht en schaduw geven ze de verhalen in mijn schilderijen sfeer. Veel schilderijen zijn gebaseerd op momenten uit mijn persoonlijke leven. Al dan niet symbolisch weergegeven. Voor alle plekken uit mijn schilderijen geldt in ieder geval dat ik er persoonlijk geweest ben.

Naast het schilderen geef ik ook schilderlessen en workshops. Voor informatie hier over verwijs ik je graag naar de website www.figuratiefschilderen.nl

Roos van der Meijden

Blijf op de hoogte

Wil je een kijkje achter de schermen in mijn atelier? Of wil je graag uitnodigingen ontvangen voor exposities? Gratis kaarten voor de mooiste kunstbeurzen? Vul dan hieronder je email adres is. Je ontvangt dan ongeveer een keer per maand een email.

Online kunst kopen

Neem eens een kijkje in de webshop. Je kunt er online kunstkaarten, boeken en kunst kopen.