Realistische schilderijen van stadsgezichten

In deze online galerie zijn mijn schilderijen van stadsgezichten te bekijken. Klik op een foto om de afbeelding te vergroten.

De schilderijen in het echt bekijken?

Veel van mijn schilderijen zijn te zien bij galeries in heel Nederland. Wanneer schilderijen in een expositie te zien zijn, wordt dat in deze online galerie bij het betreffende schilderij vermeld. Op de pagina Exposities is een overzicht te zien van alle exposities en beurzen waar nu en de komende tijd schilderijen van mij te zien zijn. Kijk waar de schilderijen te zien zijn.

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om uitnodigingen te ontvangen voor de exposities? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ongeveer 10 keer per jaar krijg je dan een e-mail van mij. Hierin lees je niet alleen het laatste expositie nieuws, maar zie je als eerste de nieuwe schilderijen en lees je interessante  en leuke achtergrondinformatie. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schilderijen van de hoogste kwaliteit

Al mijn schilderijen van stadsgezichten woorden met de grootste zorg en vakmanschap gemaakt. Een schilderij moet niet alleen mooi zijn als je het koopt, maar ook mooi blijven. Daarom maak ik alleen gebruik van de allerbeste materialen. Ik maak mijn schilderijen met hoge kwaliteit olieverf of acrylverf. Het inlijsten gebeurd door een goede vakman. Om het schilderij in optimale conditie te houden, is het belangrijk om na te denken over de plaats waar het komt te hangen. Schilderijen kunnen slecht tegen temperatuur en vocht verschillen. Hang ze dus niet in direct zonlicht of in de buurt van een radiator of verwarming.

schilderijen van Roos van der Meijden

Vernissen van schilderijen

Vernissen van schilderijen zorgt voor een egalere glans en meer diepte in de kleur. Al mijn schilderijen worden voorzien van een afwerking met vernis. Door de lange droogtijd van olieverf, kan een schilderij met deze verf pas na minimaal 6 maanden vernist worden. Het is daardoor voor mij niet altijd mogelijk om te vernissen als een schilderij naar een expositie gaat. Heb je een schilderij gekocht dat nog niet vernist is? Of twijfel je hier over? Dan mag je me altijd benaderen voor een afspraak. Ik vernis het schilderij dan helemaal kosteloos.

Wanneer spreken we van realisme?

Ik reken mijzelf tot de realisten. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Volgens woordenboek is realisme een richting in de kunst die de werkelijkheid wil weergeven volgens objectieve waarneming. We spreken dus van realisme als de afbeelding op schilderijen overeenkomt met wat we in werkelijkheid zien. De stroming ontstond in de 19e eeuw  als reactie op de romantische schilderkunst. Kunstenaars wilden weer het werkelijke (dus realistische) leven weergeven. Toch is een realistisch schilderij vaak veel meer dan een directe weergave van die werkelijkheid. Een schilder vertelt zijn of haar persoonlijke verhaal, brengt een emotie over en laat je als kijker de bijzonderheid van het gewone zien.

Hedendaags realisme

De tijdgeest is sinds de 19e eeuw enorm veranderd. Ook zijn er vele abstractere kunststromingen voorbij gekomen. Toch is er nog steeds veel waardering voor realistische kunst. In Nederland en daarbuiten zijn er veel schilders die zich net als ik met vakmanschap wijden aan deze prachtige vorm van kunst. Het gaat daarbij niet meer altijd om de rauwe weergave van de realiteit. Toch blijft de herkenbare weergave van de wereld om ons heen centraal staan. Er bestaat daarbij een vooroordeel dat realisten heel gedetailleerd schilderen. Dit is zeker niet altijd het geval. Er zijn veel schilders die met een lossere techniek toch heel realistisch werk maken. Ook in mijn schilderijen is de kwaststreek vaak nog duidelijk te onderscheiden.

Wil je meer realistische schilderijen bekijken?

 

Ben je een liefhebber van realistische kunst of ben je op zoek naar een specifiek realistisch schilderij? Kijk dan eens op

www.hedendaags-realisme.nl

Hier vind je een overzicht van kunstenaars en galeries waar je ongetwijfeld veel moois zult vinden.

Op zoek naar een schilderij stadsgezicht? kies dan mijn schilderij van stadsgezichten